Pridružite se nam na prazniku glasbe!

logo_praznikglasbe

Po lanskoletnem praznovanju, ko je na kar 12 prizoriščih nastopilo več kot 60 glasbenikov, tudi letos odpiramo prijavo za glasbene izvajalce vseh žanrov, ki bodo 21. junija ljubljanske ulice napolnili z dobro godbo!

Praznik glasbe bo tudi letos na pobudo Mestne občine Ljubljana na ulice privabil številne ljubitelje glasbe. V torek, 21. junija, se bo tako slovenska prestolnica ponovno pridružila iniciativi ‘Fête de la Musique’, ki se vse od leta 1982 odvija na prvi poletni dan, združuje več kot 120 držav in poteka v več kot 700 mestih širom sveta.

Gre za poseben dan, katerega osnovni namen je razširiti dostopnost raznolike žive glasbe. Slednje ne zagotavlja le brezplačnega obiska za občinstvo, pač pa tudi možnost, da se glasbeniki predstavijo na lokacijah, ki so jim sicer pogosto nedostopne.

Skladno s smernicami francoske organizacije ADCEP, krovnega pokrovitelja ‘Fête de la Musique’, honorarji za nastope niso predvideni, je pa več kot dobrodošel kovček ali klobuk, saj poslušalci njim ljube nastope radi nagradijo s prostovoljnim prispevkom. ‘Fête de la Musique’ izpostavlja tudi nastope na manj običajnih prizoriščih kot so mestni balkoni, lokalni avtobusi, bolnišnice, zato bomo zelo veseli tudi glasbenikov, ki si bodo zaželeli tovrstne avanture.

Prijave zbiramo do vključno nedelje, 15. maja 2016 na naslovu: info@praznikglasbe.si.Prijava naj obsega:

  • Opis glasbene zasedbe
  • Število članov zasedbe
  • Minimalne tehnične potrebe za izvedbo nastopa
  • Povezave do vaše glasbe
  • Kvalitetno fotografijo
  • Podatke o kontaktni osebi

Vlogo krovne organizacije, ki organizira dogodek tudi letos prevzema SIGIC – glasbeno informacijski center, ki tako k sodelovanju vabi glasbenike vseh glasbenih žanrov!

Lepo vabljeni, da se nam pridružite k soustvarjanju ubrane zvočne harmonije! Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na naslovu info@praznikglasbe.si.